Salon România

Salonul Internațional de Artă Fotografică al României

FIAP patronage AAFR patronage

FIAP SheetTradiția de peste 65 de ani conferă Salonului Internațional de Artă Fotografică al României ( SIAFR ) statutul de cel mai important eveniment al artei fotografice găzduit în România. Prima sa ediție a avut loc în anul 1957 și s-a bucurat de Înaltul Patronaj al Federației Internaționale de Artă Fotografică ( FIAP).
La fiecare doi ani, vernisajul salonului a fost unanim apreciat drept un eveniment de înaltă ținută artistică în viața culturală din București, capitala României. Totodată a fost un minunat prilej ca sute de iubitori ai artei fotografice să admire remarcabile creații de artă fotografică.
De-a lungul timpului, printre participanții și laureații salonului figurează numele unor celebri artiști fotografi, atât români cât și străini, participarea lor fiind dovada aprecierii de care se bucură această amplă manifestare artistică.
În zilele noastre, Salonul Internațional de Artă Fotografică al României se desfășoară anual, fiind organizat de Asociația Artiștilor Fotografi din România (AAFR), Membru operațional al FIAP.

 

Eugen Negrea EFIAP
Președinte
Asociația Artiștilor Fotografi din România