Salon România

Salonul Internațional de Artă Fotografică al României

Ediția a 25-a, București, 2021

Stimați iubitori ai fotografiei

În acest an aniversăm cea de-a 25 -a ediție a Salonului Internațional de Artă Fotografică al României (SIAFR). Primul Salon Internațional de Artă Fotografică al României a fost organizat în luna octombrie a anului 1957, la Muzeul de Artă din Bucuresti.
Cu fiecare ediție, Salonul a crescut în amploare și a devenit unul dintre evenimentele semnificative ale vieții culturale românești. De-a lungul anilor, la SIAFR au participat fotografi de renume din întreaga lume, prezența lor definind coordonatele unei manifestări artistice unice prin importanță și prestanță. Inegalabila și îndelungata tradiție, clădită pas cu pas de-a lungul a peste 60 de ani, conferă SIAFR statutul de cel mai important eveniment al artei fotografice găzduit în România.
Și mai trebuie să amintesc o caracteristică unică a SIAFR: este singurul salon din România care de-a lungul existenței sale a solicitat și obținut doar Patronajul FIAP, refuzând să cadă în capcana acordării de premii numeroase, dar lipsite de consistență și credibilitate.
Acum, când organizatorul Salonului, Asociația Artiștilor Fotografi din România, aniversează 65 de ani de existență, vă invit, dragi colegi fotografi din întreaga lume, să participați cu lucrările voastre la ediția jubiliară a Salonului Internațional de Artă Fotografică al României 2021.

Eugen Negrea EFIAP
Președinte

Asociația Artiștilor Fotografi din România